Maps

A Google leveszi a halott gyermeket ábrázoló képet

A Google bejelentette, hogy leveszi a gyermekholttestet ábrázoló műholdas képet az általa fejlesztett ingyenes internetes térképszolgáltatás felületéről. A gyermeket 2009-ben ölték meg egy San Francisco közeli vasútvonal mentén.

2013.11.20 13:36MTI
Kegyeleti okokból eltávolítják

A gyermek édesapja, Jose Barrera a hét elején egy helyi televíziónak elmondta, hogy a múlt héten vette észre a Google keresőjében azt a képet, amelyen szerinte 2009-ben lelőtt fia, az akkor 14 éves Kevin holtteste látható madártávlatból, amint - feltehetően - éppen helyszínelők állják körül a vasúti sínek mellett.

"Amikor a fotóra nézek, úgy érzem, mintha ez az egész tegnap történt volna" - mondta a férfi a Richmond és San Pablo közötti vonatszakaszon történt gyilkosságra utalva, amelynek körülményei máig tisztázatlanok.

Barrera a fia iránti tiszteletből a kép eltávolítását követelte.

A Google közölte, hogy törekszik minél gyakrabban frissíteni műholdfelvételeit. A cég 2007-ben elindított Street View utcanéző szolgáltatása révén ma már arra is van lehetőség, hogy testközelből egész környékeket járjunk be virtuálisan. A házakról, autókról, biciklikről vagy éppen hómobilokról készített közeli fotók miatt korábban számos adatvédelmi aggály merült már fel, műholdas panorámafelvétel miatt azonban korábban még senki nem tett panaszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.