Hátfájás, napégés, fájdalmas szülés: bizonyítékok!

Most jól megmagyarázzák: az Alpha Centauriról lettünk száműzve a Földre

Nem a Földről származunk, csak egy felsőbb rend száműzött minket ide, erre pedig mi is lehetne jobb bizonyíték, mint hogy sok a hátfájás, nehéz a szülés és még a Nap is megéget. Nem mi mondjuk: egy kutató találta ki!

2013.11.15 15:13ma.hu

Tulajdonképp nem is a Földön fejlődött ki először az emberi faj, valójában több tízezer évvel ezelőtt egy másik bolygóról, legnagyobb valószínűséggel az Alpha Centauriról - de lehet, hogy valahonnan máshonnan - száműztek ide az őseink, erre pedig a legnagyobb bizonyíték az, hogy egy rakás élettani funkció nem működik tökéletesen. Ezért fáj például a hátunk, mivel az eredeti világunkban kisebb gravitációhoz voltunk szokva, ezért megy nehezen a szülés, és ezért égünk le olyan könnyen, ha kimegyünk a tűző napsütésbe.

Ezek a legfőbb megállapításai Dr. Ellis Silvernek, egy amerikai ökológusnak, aki "Az emberek nem a Földről származnak" című könyvében osztotta meg a nagyközönséggel az elméletét. A kutató azt állítja, minden jel egy-egy tudományos bizonyíték arra, hogy az emberi faj nem ebből a világból való. "Az emberiség állítólag a legfejlettebb faj a Földön, mégis meglepően alkalmatlan és számos betegség sújtja a földi környezetben, például leégünk a napfénytől, erős ellenszenvet érzünk a természetes élelmiszerek ellen, nevetségesen magas a krónikus betegségek előfordulása, és így tovább" - állítja a PhD-fokozattal rendelkező tudós.

Fotó: freedigitalphotos.net

Azt is furcsállja Dr. Silver, hogy a megszülető babák feje aránytalanul nagy, ami megnehezíti a nők szülését, és potenciálisan halálos veszélyt rejt magában mind a babák, mind az anyák számára. Nincs még egy faj a Földön, amelynél ilyen nehézségek fordulnának elő. Emellett biztosra veszi, hogy az embert nem arra "tervezték", hogy hosszan ki legyen téve a napfény hatásainak, mert ellentétben például a gyíkokkal, mi nem tudunk egy-két hétnél tovább napozni, sőt, nem tehetjük ki szervezetünket a folyamatos napsütésnek minden nap anélkül, hogy előbb-utóbb annak káros hatásai lennének.

Aztán ott vannak a betegségek, amik végigkísérik az egész életünket. Ez azért lehetséges, mert szervezetünk biológiai órája valójában a 25 órás napokhoz alkalmazkodott és az eltelt több tízezer év alatt sem tudtuk megszokni a Föld 24 órás forgását. További bizonyítéknak tekinti Dr. Silver, hogy nagyon sok ember úgy érzi, nem tartozik ide és nem érzi otthonának ezt a bolygót. "Ez számomra arra utal, hogy az emberiség egy másik bolygón fejlődött ki, és utána hoztak ide, már kifejlett fajként" - fogalmaz a könyvében. "Ennek oka akár az is lehet, hogy természetünknél fogva erőszakos faj vagyunk, és ezért kerültünk ide, míg meg nem tanuljuk, hogyan is kell viselkedni."

A kutató nem titkolja, hogy könyvével a tudományos bizonyítás helyett sokkal inkább a vita felélesztése volt a célja, azt reméli, hogy hatására mind többen és többen fognak előállni újabb bizonyítékokkal. Már csak az a kérdés, hogy bakteriális formában kerültünk-e a Földre és egy normális egyedfejlődésen mentünk keresztül, míg jelenlegi formánkat felvettük, vagy teljesen kialakult fajként, Homo sapiensként jöttünk, és őseink kereszteződtek a már itt élő Neander-völgyi lényekkel, a Homo erectusokkal valamikor 60-200 ezer évvel ezelőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.