Energiatakarékossági okokból építették olyanra...

Magyarázkodik az építész: a pénisz alakú templom nem is úgy volt!

Nemrég egy felülről péniszre hasonlító templomot fedeztek fel szemfüles internetezők a Google virtuális térképén, most azonban megszólalt egy szakember is és védelmébe vette a tervezőt.

2013.11.12 09:15ma.hu
Fotó: Google Earth

Néhány hete a ma.hu is beszámolt arról a templomról, amit a szemfüles internetezők Dixon felülnézeti képeit böngészve szúrtak ki a Google virtuális térképén: a templom az utca szintjéről teljesen olyan, mint bármelyik normális épület, felülről azonban egy lekonyuló péniszre emlékeztet a formája. A nagy port kavart felfedezés után most megszólalt egy építész is - bár nem ő tervezte a templomot -, és megpróbálja lehűteni a kedélyeket.

Az amerikai Illinois államban lévő templomot állítólag úgy alakították ki, hogy körbefogja a téren már akkor is ott álló tölgyfát, közben pedig a lehető legtöbb fény jusson be az épületbe. John McLane építész úgy fogalmazott: valószínűleg csak a véletlen műve, hogy végül ebből az elképzelésből egy pénisz képe rajzolódott ki, legfőképp azért, mert a templomokat a legritkább esetben szokták aszerint kitalálni, hogy az felülről nézegetve milyen formájú - idézte a szakembert a Daily Mirror.

Az érintett egyház ugyanakkor kevésbé vette komolyan a dolgot, magyarázkodás helyett a következőt közölték a világhálón egy bejegyzésben: "hamarosan a fügefalevél is érkezik".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.