Depressziós lett az informatikus

Felmondott, mert túl sok volt a fizetése

Miközben az alkalmazottak többsége azért panaszkodik, mert túl alacsony a fizetése, egy indiai informatikus azért mondott fel, mert többszöri kérése dacára sem csökkentették neki a havi bérét.

2013.11.05 13:43ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Egyre súlyosabb depresszióba zuhant, végül felmondott a munkahelyén egy indiai informatikus, mert főnökei többszöri kérése ellenére sem voltak hajlandók csökkenteni a havi kb. 158500 forintnak megfelelő munkabérét. A 32 éves Sandeep Jia boldogtalansága abból eredt, hogy minden hónapban, amikor a kezébe vette a bérét, az jutott eszébe: Bangalore-ban - ahol ő is él - mennyien élnek mély szegénységben, és ettől bűnösnek érezte saját magát.

"Kezdtem depressziós lenni, végül úgy döntöttem, hogy megoldom a problémát és egy másik munkát kerestem" - idézte a férfit a Metro című brit lap. A pszichológusok szerint egyébként a jelenség nem egyedi, legalábbis ami a bűntudatot illeti: Indiában akkora különbségek vannak társadalmilag, hogy egyre többen küszködnek a lelkiismeretükkel. Az országban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint több mint 844 millióan élnek a létminimum alatt, ami az ország lakosságának 80 százalékát jelenti - emlékeztetett a brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.