A divatcézár véleménye

"Senki sem akar kerekded nőket látni a kifutókon"

A telt nőkre tett becsmérlő kijelentései miatt feljelentették Karl Lagerfeld divattervezőt.

2013.11.03 05:50MTI
Nem épp comme il faut

Az eljárást egy francia nőjogi szervezet indította az után, hogy Lagerfeld a televízióban úgy nyilatkozott: "Senki sem akar kerekded nőket látni a kifutókon".

Betty Aubriere, a Belle, Ronde, Sexy et Je M'assume nevű szervezet elnöke kedden közölte: "Elég az ismert személyiségek sértegető szavaiból. Szervezetünk gyalázkodó és diszkrimináló kijelentések miatt tesz feljelentést".

Lagerfeld október elején nyilatkozott a D8 nevű francia televízióban. Akkor azt is mondta, hogy "a kövérség miatti betegségek túl sok pénzt vesznek el a társadalombiztosítási alapból".

A hamburgi származású divatcézár a múltban is többször tett becsmérlő kijelentéseket a nem éppen modellalkatú nőket illetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.