Lagerfeld tollát 1 forintról indították

A divatmogul tolla segített a fogyatékosokon

Magyarország első számú jótékonysági divatárverésén óriási küzdelem árán lehetett megszerezni azt az S.T. Dupont tollat, melyet Karl Lagerfeld tervezett, és amit a szervezők 1 Ft-os kikiáltási áron bocsátottak a jótékonykodók elé.

2012.09.26 15:29ma.hu

Az ország most már hivatalosan is legnagyobb divatrendezvény vendégei Magyarországon elsőként láthatták Karl Lagerfeld videóüzenetét, melyben a világ legismertebb tervezője arról mesél, hogyan alkotta meg saját tervezésű tollát.

A legyező formájú exkluzív toll a MonDupont nevet kapta, ami magyarul „az én Dupontom”-at jelenti, ezzel is érzékelteti a mester, hogy ezt az íróeszközt önmagának tervezte.

Az aukció legizgalmasabb felajánlása így tehát az Andrássy úti S.T.Dupont jóvoltából hamar gazdára talált, és több mint 200 ezer forintért kelt el, így segítve a tordasi fogyatékkal élők mindennapjait segítő „Jövőt nekik is” Alapítványt.

Fotó: Sunhill


"Nagyon megtisztelő volt, hogy egy ilyen ritkaságot bocsáthattunk árverésre, hiszen nem mindennapi esemény, hogy a világ legismertebb divatikonja ilyen módon hozzájárul egy magyar jótékonysági eseményhez. A toll egyébként nagyon nagy küzdelem árán talált gazdára, hiszen többen versenybe szálltak érte.

Hajas László mesterfodrász egészen 180 ezer forintig harcolt a tollért, ám egy hazai divatház tulajdonosa végül elvitte az orra elől, így segítve a fogyatékkal élőket
" – mesélte a rendezvény főszervezője, Végvári Tibor.

A rendezvényre sosem látott nézősereg látogatott el, és közel 40 perc alatt több százezer forintot gyűjtöttek a „Jövőt nekik is” Alapítványnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.