Nyomtalanul tűntek el a halak a tóból

Leleményes: nagyfeszültséggel fogták ki a teljes halkészletet

A rendőrség szerint valószínűleg egy nagyfeszültségű vezeték segítségével "halászták le" a tó teljes állományát a leleményes rablók, már csak a kábel darabjait találták meg a közelben.

2013.10.31 15:34ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Az osztrák rendőrség gőzerővel keresi azokat a tolvajokat, akik egy nagyfeszültségű kábel segítségével fosztották ki a Bécstől 110 km-re nyugatra található Hofamt Priel egyik halastavát. A tó tulajdonosa, Franz Reikensdorfer harmadik éve tenyésztett halakat, hogy aztán karácsonyra eladja azokat, és mint mondta, idén is mintegy 2-3000 példány lehetett a tóban, ám egyik napról a másikra az összesnek nyoma veszett, csupán néhány kábeldarabot talált a tó körül, amiről a rendőrség úgy véli, annak a nagyfeszültségű kábelnek a darabjai lehetnek, amelyet a tolvaj vagy tolvajok használtak.

A nyomozók szerint a vélhetően többen lévő tolvajok a drót egyik végét a közeli nagyfeszültségű vezetékekhez kötötték, a másikat pedig beleeresztették a tóba, a halak pedig az őket ért áramütés hatására a felszínre kerültek - onnan már csak össze kellett gyűjteni őket. A rendőrség szóvivője azt is közölte, hogy akár az elkövetők számára is halálos lehetett volna a technika - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Először arra gondoltunk, hogy a halakat talán ragadozók pusztíthatták el, de nem túl praktikus, mert mi más ehetne meg ekkora hatalmas mennyiséget ilyen rövid idő alatt, mint az ember ez a néhány hét alatt?" - jegyezte meg Ernst Panauer szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.