Több métert zuhant a tehetetlen férfi

Nagyfeszültségről szedték le a részeget a tűzoltók

A nagyfeszültségű vezetékeken lógott egy nem túl szomjas férfi, akire a járókelők figyeltek fel az utcán. A tűzoltók egy vastag párnával fogták fel a zuhanását.

2013.04.02 12:24ma.hu

Az állami televízió is közvetítette azt a mentőakciót, amit a kínai tűzoltók vittek véghez pénteken reggel a Shanxin tartománybeli Linfen városában. A járókelők rémülten fedezték fel, hogy egy férfi lóg a nagyfeszültségű vezetékeken, ezt követően értesítették a tűzoltóságot. Ők először is kikapcsoltatták az áramot, majd az egyik szakember elkezdett felmászni az oszlopon, hogy megpróbálja rávenni a férfit, hogy engedje el a drótot, alul addigra már ki volt pányvázva a terület.



A férfi azonban - akiről időközben kiderült, hogy csontrészeg - visszautasította a tűzoltó kérését és továbbra is kitartóan kapaszkodott, míg csak ereje el nem hagyta. Akkor leesett egy kicsivel alacsonyabban lévő kábelkötegre, ott további negyed órát töltött és csak ezután pottyant a vastag párnára. A helyi beszámolók szerint nem szenvedett sérülést, ellenben igen nagy mennyiségű alkoholt találtak a vérében, de az nem derült ki, hogy mit keresett a vezetékeken - számolt be a Daily Telegraph című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.