Három napig Kürtőskalács Fesztivál

Ínycsiklandóan édes illatok lepik el Budapest szívét

Napsütéses, gyönyörű őszi napon indult útjára a legillatosabb gasztronómiai rendezvény, az I. Kürtőskalács Fesztivál péntek délután. Bemutatkozott az új partisütő és az első kürtőskalács-dal is.

Megkezdődött az I. Kürtőskalács Fesztivál képgaléria

2013.10.11 17:40ma.hu

Az I. Kürtőskalács Fesztivál ötletét az adta, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hagyományainkra, a magyar tradíciók ápolására, az ínycsiklandó erdélyi finomság egyediségére a 3 nap alatt. Az esemény másik apropója pedig a Bake n’ Roll, modern parti sütő-szett debütálása volt. Ezzel a praktikus, könnyen hordozható eszközzel valóban az emberek otthonába tudjuk varázsolni a kürtőskalács- sütés fantasztikus élményét” – mesél Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója, kezében a könnyen kezelhető, még grillezésre is alkalmas találmánnyal.

Fotó: Just Creative (A galériához KATT a képre!)

"Nagyon sokan kérdezgették tőlünk, hogy otthon hogyan tudnák elkészíteni ezt a finomságot és mivel. Elkezdtünk sütőfákat árusítani, de a kérdés még mindig ott volt a levegőben: Hol tudják megsütni? Töprengtünk a megoldáson, tervezgettünk, és végül sikeresen megszületett a Bake 'n' Roll, amit itt a Fesztiválon bárki ki is próbálhat.

Rendkívül könnyen összeszerelhető, nem haladja meg a 10 kg-ot, így valóban bárhol, bármikor használható, ha megkívánnánk egy kis kürtőskalácsot
" - vette át a szót András Tünde, a fesztivál megálmodója.

A budapesti Városháza Parkban a hétvége során olyan különleges kürtősöket is megkóstolhatnak a látogatók, mint a Csokicseppes Kürtős, a Kürtőske, a modern minikalács, a teljes kiőrlésű lisztből készült Fitness kürtős, de lesz Kürtős Krémes, Kürtős Csapágy, és egyéb finomságok.

Ezek mellett igazi zenei csemege ígérkezik, és a rendezvény csúcspontjaként szombat délelőtt megrendezik a Nagy Közös Sütést. A Fesztivált az esemény háziasszonya, Keleti Andrea nyitotta meg.

I. Kürtőskalács Fesztivál 2013. október 11-13. Budapest, Városháza Park

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.