Bagatell

Ötvenötmillió dolláros nyaklánc keres vevőt Szingapúrban

Minden bizonnyal legdrágább nyakláncként vevőt keres Szingapúrban a L'Incomparable nevű ékszer, amelynek értékét az őt díszítő 407 karátos sárga gyémánt, valamint láncot alkotó arany és csaknem 230 karátnyi 90 fehér gyémánt miatt 55 millió dollárra (több mint 12 milliárd forintos összegre) taksálják.

2013.10.07 05:39MTI

Az igazán páratlan nyakék a Mouawad ékszerház műhelyéből került ki, a függőt alkotó sárga gyémánt a tisztaságát tekintve a legmagasabb kategóriába tartozik. A L'Incomparable 2012-ben készült el, a Guinness-rekordok szerkesztősége a világ legdrágább nyakláncaként tartja számon.

A Mouawad igazgatója, Jean Nasr szerint az ékszer iránt komoly érdeklődés tapasztalható néhány lehetséges ázsiai vevő részéről, a szakember ennél többet azonban nem árult el. Annyit viszont megjegyzett, hogy az ilyen darabokra általában befektetésként tekintenek.

A L'Incomparable sárga gyémántját 30 éve véletlenül találta egy kislány a Kongói Demokratikus Köztársaságban egy halom kőtörmelékben, amely egy bányából származott. A felhasználásával készült ékszer most a Singapore JewelFest elnevezésű vásár fénypontjának ígérkezik.

A rendezvényt október 11. és 20. között tartják. A kínálat bőséges: amerikai, ázsiai és európai tervezők csaknem kétszázmillió dollár összértékű munkái szerepelnek a katalógusban.

Szingapúrban ugyan rendkívül alacsony a bűnözési ráta, az ékszervásár alatt mégis fokozottan ügyelnek majd a biztonságra. Valószínűtlen tehát, hogy megismétlődhetne júliusi 136 millió dolláros rablás, amely a francia Riviérán történt fényes nappal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.