Nincs őszintébb kritikus, mint a gyerek!

Akasztják a mesterszakácsokat - kíméletlen zsűrivel kell szembenézniük

Nemcsak szakácstudás, de bátorság is bőven kell azoknak a főzőmestereknek, akik vállalták a megmérettetést a Kemencemánia - Akasztják a mesterszakácsot elnevezésű programon.

2013.10.02 10:52ma.hu

30 gyerek fogja elbírálni a mesterszakácsok alkotásait, ezért igencsak össze kell szedniük a versenyzőknek nemcsak a tudásukat, de a bátorságukat is a "Kemencemánia - Akasztják a mesterszakácsot" elnevezésű programon. A 3 és 10 év közötti gyerekek ugyanis nem köntörfalaznak, ha a véleményüket kérdezik, ők nem fogják finom és udvarias formába csomagolni az értékelésüket, a séfeknek tehát nem árt felkészülniük a legőszintébb és bizony sokszor erősen kritikus ítéletekre.

Fotó: Kemencemánia

A programra szombaton, október 5-én délután 4 órától kerül sor a Sashalmi Piacon, célja pedig nemcsak a szakácsok összecsapása, sokkal inkább az, hogy felhívják a figyelmet arra: az egészséges ételek és a megfelelő táplálás minden gyermeknek jár, függetlenül attól, hogy egészséges-e vagy valamilyen szempontból - fizikailag vagy társadalmilag - hátrányban él a többiekhez képest. Épp ez utóbbi miatt a zsűriben egy 10 tagú különítmény is véleményt fog mondani, akik a Vakok Iskolájából érkeznek majd: ők kizárólag az étel ízére, illatára és állagára tudnak koncentrálni, míg a többiek a tálalást is dicsérhetik - vagy épp leszólhatják.

"A gyerekek jó ételkritikusok, egyáltalán nem mindegy, mi kerül a tányérjukra, akár a menzáról, akár egy több évtizedes szakmai múlttal rendelkező mesterszakácsról van szó" - mondta el Kakuk Szabolcs ötletgazda és szervező. A versenyre még most is neveznek a bátor szakácsok, akiknek névsorát folyamatosan frissítik az esemény Facebook-oldalán. Az eseményhez a KemenceMánia biztosítja a mobil kemencéket, a szakmai támogatást pedig a Magyar Grillszövetség és vezetőjük, a képen épp akasztott szakácsként pózoló Ferenczi István adja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.