Nem erre számított a lakáskereső házaspár

Épp az álomotthont keresték, mikor az rájuk omlott

Kifejezetten régi házat keresett a pár, hogy azt felújítva kialakíthassák álomotthonukat, ám arra egy pillanatig sem gondoltak, hogy az egyik jelöltjük épp alattuk fog összeomlani.

2013.10.01 09:40ma.hu

Jó négy métert zuhant a házaspár, meg sem álltak a pince aljáig, amikor beomlott alattuk annak a háznak a padlója, amit épp vásárlási céllal nézegettek. A meg nem nevezett páros egy nottinghami épületet nézett ki magának, amelyet a városi tanács a jövő héten készül elárverezni, és úgy gondolták, ha sikerülne megkaparintani, akár a tökéletes otthont is berendezhetnék benne - persze csak egy alapos felújítás után. Tudták, hogy a ház meglehetősen öreg és rozoga, de arra mégsem számítottak, hogy amikor belépnek, a padló beszakad.

Fotó: freedigitalphotos.net

A szerencsétlenül járt érdeklődőket végül hordágyon kellett kiemelni az ablakon keresztül, mindketten fej- és hátsérüléseket szenvedtek. Richard Pearson, aki tanúja volt a balesetnek, aggasztónak nevezte a helyzetet, nemcsak azért, mert most ketten megsérültek, hanem mert így joggal adódik a kérdés, hogy a közelben lévő hasonló épületek vajon mennyire mondhatók biztonságosnak.

A hirdetményből egyértelműen kiderül, hogy a házban teljes felújításra van szükség, épp ezért kínálta megvételre olyan áron a nottinghami tanács, ami számos befektető számára vonzónak tűnt. Az épületet most lezárták és átvizsgálják a többi részét, hogy meggyőződjenek róla, statikailag mennyire lehet megbízhatónak minősíteni - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.