Tüzes ételeket süt, de túlzásba vitte

Lángokban állt Jamie Oliver grillétterme

Evakuálták a vendégeket és a személyzetet is, miután lángok csaptak fel a sztárszakács, Jamie Oliver londoni grilléttermében. A tüzet másfél órás kemény munkával sikerült megfékezni.

2013.09.24 18:23ma.hu

Négy tűzoltóautónak és több mint 20 tűzoltónak kellett kivonulnia kedden valamivel dél előtt London egyik forgalmas bevásárlóközpontjához, melyben Jamie Oliver grillétterme áll: a lánglovagok 11 órakor kapták a riasztást, hogy ég a Barbecoa nevű grillétterem. A sors fintora, hogy a sztárszakács ezen vállalkozása a honlapján úgy hirdeti magát, mint "a tűz alapú főzés ünnepe".

A Barbecoa egyik kemencéje (Fotó: Bacbecoa)

A tüzet csak fél 1 körül sikerült végleg megfékezni, mivel a lángok átterjedtek a levegőszellőző csatornára is. A szerencsétlenség miatt 150 embert kellett kimenekíteni a helyszínről, a tűz okát egyelőre szakértők bevonásával vizsgálják, és a károk felmérése is már elkezdődött. Az étterem egyelőre 24 órás szünetet rendelt el, a telefonos foglaláskor egy automata "technikai okokra" hivatkozik.

Már szeptember elején is égett egyszer

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.