Kubába csempészték az elrabolt kicsiket

Paranoiás pár rabolta el a gyerekeket

Több mint 1000 oldalnyi bizonyítékot gyűjtöttek össze egy korábban Floridában élt páros ellen, akik áprilisban két kisgyermeket raboltak el az otthonukból, majd Kubába menekültek egy vitorlással.

2013.09.24 13:50ma.hu

A nagymamájukra volt bízva a 2 és 4 éves kisfiú, amikor közel 5 hónappal ezelőtt, április 3-án Joshua Hakken besurrant a házba és felkapta a gyerekeket, majd feleségével együtt egy vitorlással elhajóztak a floridai Tampából Kubába. Az eset csupán egy nappal később történt, mint ahogy megvonták a szülői jogokat Hakkentől és feleségétől, Sharyntől, a pár ugyanis már akkor mentális problémákkal küszködött, ám a most elkezdődött büntetőtárgyalásukra több mint 1000 oldalnyi bizonyítékot gyűjtöttek össze, hogy még inkább megalapozzák az ellenük felhozott vádakat.

A bíróság elé került iratokból elsősorban paranoiás tünetegyüttes rajzolódik ki, volt, amikor a házaspár azt hitte, a közlekedési lámpák mellé felszerelt kamerák direkt őket figyelik, házukban bonyolult fűtési, szellőzési és légkondicionáló rendszert építettek ki, hogy kiszűrjék azokat a vegyi anyagokat, amelyeket a légierő a repülőivel juttat az emberek közé, egy tanúnak pedig azt mondták, hogy közeleg az arizonai armageddon. A gyermekrablás után még öngyilkosságot is el akartak követni, de végül erről letettek, mert rájöttek, a 4 éves Cole-nak és a 2 éves Chase-nek szüksége van rájuk - mondták el a nyomozóknak.

Fotó: tbo

A nőnek szorongás elleni gyógyszereket írtak fel korábban, de azok szedését abbahagyta, amikor második gyermekével teherbe esett. Állapota miatt azonban elvették tőle a gyerekeket, állami nevelőotthonba kerültek, később ide az apa fegyverrel tört be, ekkor végleg felfüggesztették a szülői jogaikat. A fiúk hivatalosan is a nagymamájukhoz kerültek, a döntés másnapján jelent meg a vérszerinti apa és vitte el a két kicsit - idézte fel a Tampa Bay című internetes lap.

A pár a gyermekrablás előtt 13 nappal menedékjogot kért Kubában és további 10 latin-amerikai országban, miközben azt állították, hogy az amerikai kormány agykontrollal kísérletezik és szándékosan elkábítják őket, hogy kísérleteket végezzenek rajtuk. Számos egyéb kormányzati összeesküvésről is beszámoltak a kubai hatóságoknak, amelyek azonban értesítették az amerikai nyomozókat és a párost letartóztatták Havannában. A tárgyalás egyelőre folytatódik, de az már biztos, hogy Hakkenék a következő időszakban a börtönőrök vendégszeretetét kell élvezzék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.