Ha soványabb, nem éli túl a fertőzést

Túlsúlya mentette meg: nagy falat volt a húsevő baktériumnak

Húsevő baktérium támadta meg egy férfi szervezetét egy rutinműtét után, a fertőzés pedig olyan gyorsan terjedt, hogy órái voltak csak hátra. Szerencséjére túl nagy falat volt a betolakodók számára.

2013.08.14 07:29ma.hu

Több mint 170 kilós volt, amikor bevonult a kórházba egy rutinműtétre, és bár általában az egészségre kifejezetten rossz hatással van az ekkora mértékű túlsúly, Russell Kimbelnek ezúttal pont ez mentette meg az életét. A 39 éves kenti férfinak egy lágyéki tályogot kellett eltávolítani, ám a műtét alatt vagy közvetlen utána a halálos húsevő baktérium támadta meg a friss sebet, és olyan rohamos sebességgel szaporodott, hogy óránként 2,5 centiméternyi húst emésztett fel.

24 órán belül a fertőzés átterjedt a fenekére és a hát alsó részére, egy bizonyos ponton pedig már az orvosok is azt mondták, legfeljebb 2 órája lehet még hátra az életből. De Russell rájuk cáfolt. Életét az mentette meg, hogy a baktériumok a jelentős súlyfelesleg miatt lassabban érték el a létfontosságú szerveket, így a férfi orvosainak elég idejük volt a hatékony kezelésre - igaz, ehhez 9 napra mesterséges kómába kellett helyezniük a beteget és összesen húsz műtétet hajtottak végre, miközben folyamatosan próbálták eltávolítani testéből a fertőzött részeket.

Az operációk során jelentős darabokat kellett kivágni az ágyékából, a combjából, a hátából és a hasából, bőrét mintegy 300 apró kapocs tartotta össze, majd a kóma után további két hétig feküdt még ellenőrzés alatt a kórházban - még akkor is, amikor épp az oltár elé kellett volna vezetnie kedvesét. Szerencsére a frigy végül némi késéssel mégis megköttetett, a férfi pedig hálát ad a sorsnak, amiért "csak" 30 kilót veszített el egy olyan agresszív fertőzésben, amelynek 73 százalékos a halálozási aránya a nem, vagy késve elkezdett kezelés esetén - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.