Minden hiánytalanul megmaradt

24 évvel az elvesztése után kapta vissza a pénztárcáját

Amikor valaki elveszíti a pénztárcáját, benne az irataival együtt, az több mint bosszantó: az okmányok pótlása nem kevés pénz és idő. De mi van, ha 24 év múlva mégis előkerül mind?!

2013.08.02 16:08ma.hu

Képzeljék el a következő telefonhívást: "Üdvözlöm, ugye Ön XY? Nos, ön nem ismer engem, de én tudom a nevét, a születésnapját, a magasságát, a súlyát és a lakcímét is." Nem ez az a bemutatkozó szöveg, amire mindannyian vágyunk. Így volt ezzel egy Shrivel felhasználónevű internetező is, amikor a telefonját felvéve nagyjából ezekkel a szavakkal sokkolta őt egy ismeretlen hívó.

Az első döbbenet után azonban kiderült a különös hívás oka is, ami még jobban meglepte Shrivelt. A telefonáló ugyanis azt állította, hogy talált egy pénztárcát, benne az illető összes fontos iratával, még a könyvtári kölcsönzőjegye is megvolt a hivatalos személyi okmányok mellett. Ilyen persze naponta százszámra történik, de hányan kapták már vissza az elvesztett irattartójukat 24 év után? Ugye nem sokan?

Fotó: Reddit

"Ez volt az egyetlen tárcám, amit valaha elhagytam, és úgy hittem, örökre nyoma veszett" - mondja a valódi nevét el nem áruló illető. 1989-ben az észak-karolinai Holden Beach közelében vízisízett, akkor veszett nyoma a becses tárgynak, ami most az eltelt évekhez képest akár jónak is mondható állapotban került elő, csak a papírok áztak el a vízben, de a plasztikból készült kártyák olyanok, mintha soha nem is vesztek volna el.

Azt ugyan nem egészen értjük, miért hordja valaki vízisízés közben magánál a teljes irattárcáját a farzsebében, és az sem derült ki, hogy hogyan bukkant rá az ismeretlen telefonáló a vízben heverő "kincsre", de az biztos, hogy pillanatnyilag a műanyag:óceán meccs állása 1:0.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.