Egy másik nyugdíjas volt a gyilkos

Gyilkosság az idősotthonban: elütötték az áldozatot

Egy kerekesszékkel ütöttek el egy 91 éves nyugdíjast az idősotthonban, aki alig több mint egy héttel később belehalt a súlyos fejsérüléseibe. Az áldozat egy négykerekű járókerettel közlekedett.

2013.07.30 07:33ma.hu
Fotó: drivemedical.com (Képünk illusztráció)

Egy elektromos, mindössze 6-7 kilométer per óra sebességgre képes kerekesszékkel ütöttek el véletlenül egy járókerettel közlekedő 91 éves nyugdíjast az angliai Walton idősotthonában, aki kilenc nappal később bele is halt a balesetben szerzett fejsérülésébe. Joan Woods elájult, amikor elesett és többé már nem is tért magához - számolt be a Daily Mirror. Az asszony azért veszítette el az egyensúlyát, mert egy négykerekű járókerettel közlekedett, ami az ütközéskor szinte kigurult alóla.

Az elsődleges jelentések szerint az otthon vezetőjét nem terheli felelősség, ugyanakkor többen felvetették: hogyan engedélyezhették bárkinek, hogy motoros szerkezettel közlekedjen az intézmény területén - ez elméletben az ottani idősotthonokban tilos. A lassú közlekedésre alkalmas szerkezetet azonban a személyzet biztonságosnak ítélte, így a "gázoló" jogszerűen használhatta. A halottkém egyelőre baleseti halálként kezeli az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.