Persona non grata

Túlsúlya miatt deportálnak Új-Zélandról egy szakácsot

Túlságosan nagy egészségügyi kockázatot jelent a szigetországnak egy túlsúlyos dél-afrikai szakács, ezért nem dolgozhat tovább Új-Zélandon - döntöttek a helyi hatóságok.

2013.07.27 14:19MTI

A 130 kilogrammos Albert Buitenhuis 2007-ben költözött Christchurch-be. Munkavállalási engedélyét eddig minden évben meghosszabbították, most azonban elutasították, arra hivatkozva, hogy "nincs az elfogadható egészségügyi normáknak megfelelő állapotban".

Felesége a BBC televíziónak azt is elmondta, hogy érkezésük idején férje még 160 kilogrammot nyomott, tehát a mostani döntést annak ellenére hozták, hogy az elmúlt öt évben 30 kilót fogyott.

Hozzátette, hogy erre hivatkozva fellebbeztek is az elutasító határozat ellen.

A bevándorlásügyi hatóság egy illetékese úgy nyilatkozott, fontosnak tartják, hogy minden vendégmunkás elfogadható egészégi állapotban legyen, és így ne jelentsen nagy anyagi és munkaterhet az új-zélandi egészségügyi rendszernek.

Buitenhuis túlsúlya szerinte komplikációk egész sorának jelentős mértékű kockázatát hordozza magában, beleértve a cukorbetegség, a krónikusan magas vérnyomás és a szívbetegség rizikóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.