"Bármivel elbánt és pont egy légy öli meg"

Egy légy ölte meg az életerős apát

Szinte percek alatt zajlott le a tragédia, miután egy életerős férfit megcsípett egy légy: az apró rovar nyála allergiás reakciót váltott ki az apából és mire a mentők megérkeztek, már késő volt.

2013.07.26 09:39ma.hu

Andy Batty a barátai és minden ismerőse szerint egy életerős fickó volt, olyasvalaki, akinek ereje összhangban állt mackós termetével, bármit felemelt, bármivel megbirkózott. Mégis egy aprócska légy okozta a halálát, szinte percek alatt zajlott le a tragédia, ráadásul a lánya szeme láttára. A 48 éves egykori rögbijátékos épp a 17 éves Catherine-t nézte, amint a hatalmas mezőn gyakorol a lovával, amikor megcsípte a légy. A lóbögölyként ismert fajta nyálában olyan baktériumok tanyáztak, amely azonnal heves allergiás reakciót váltott ki Andyből, anafilaxiás sokkot kapott, és mire a mentők megérkeztek, már nem tudták megmenteni.

Fotó: Wikipedia

"Sokként ért a halála, Andy egy vidám óriás volt" - mondta megtörten a főnöke, aki egyben a jóbarátja is volt a devoni férfinak. Lányát is érthető módon megrázta az eset, rajongott az apjáért, akinek a második házasságából született meg, és másik három gyermek gyászolja őt az első házasságából. "Andy mindig mindent megtett, hogy segítsen, mindenki nagyon szerette őt. A klubban mindenkit elszomorított a halálhíre" - mondta a helyi rögbicsapat elnöke is, ahol Andy kisegítőként dolgozott.

A legyek gyakorta szállítanak a nyálukkal különféle baktériumokat és parazitákat, csípésük nem véletlenül okoz gyakorta szédülést, fertőzést és a csípés helyén duzzanatot, végzetessé azonban csak elvétve válik - emlékeztetett a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.