Vádat emeltek a fényképész ellen

Bíróság elé állítják Katalin hercegné toplessfotósát

Hosszú időn keresztül titkolta a Katalin hercegnőről készült félmeztelen képeket közzétevő francia újság, hogy ki volt a lesifotós, de végül nemcsak lelepleződött az illető, hanem vádat is emeltek ellene.

2013.07.26 07:29MTI

Vádat emeltek az ellen a fotós ellen, aki vélhetően a félmeztelenül napozó Katalin hercegnéről készült fotókat csinálta tavaly Franciaországban. Az 1985-ben született francia fotóssal szemben már júniusban vádat emeltek - vált ismertté csütörtök este a nyomozással kapcsolatban jól értesült forrásokból.

Fotó: MTI

A hatóságok egy másik fotóssal szemben is eljárást folytatnak az ügyben, a fotókat közlő pletykalap, a Closer főszerkesztője, Laurence Pieau ellen pedig július elején emeltek vádat a képek miatt. A lap szeptemberben közölte a félmeztelen hercegnéről készült felvételeket.

Katalin és férje, Vilmos herceg nem sokkal később a magánszféra megsértése miatt büntetőfeljelentést tett a Párizs közeli Nanterre ügyészségén. A Closer megtagadta, hogy közölje, ki készítette a fotókat. A hercegi pár polgári eljárást is indított a képek további közlésének megakadályozására, és meg is nyerte az ügyet.

A topless fotók megjelenése nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában. Vilmos és Katalin egy magánbirtokon pihent Franciaországban, a fotókat nyilvánvalóan messziről, teleobjektívvel készítették. A képeket szeptemberben nemcsak a Closer közölte, hanem más európai pletykalapok is.

Katalin hétfőn hozta világra első gyermekét, György herceget, aki nagyapja és apja után a harmadik a brit trónörökösök sorában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.