Ritkaság

Először születtek Mindoro-krokodilok Európában

Rendkívül ritka Mindoro-krokodilok látták meg a napvilágot a kölni állatkertben, Európában először.

2013.07.25 19:29MTI
http://boingboing.net

Az állatkert csütörtöki közleménye szerint két kiskrokodil bújt elő a tojásokból, a kicsik 23 centiméteresek és egészségesek.

A szülők nagyon agresszívak, ezért egymástól elkülönítve tartják őket, és csak hébe-hóba engedik össze őket egy zsilipen keresztül.

Az állatgondozók májusban találtak rá tíz tojásra egy fészekben. Egy részük szemlátomást hibás volt, a többit inkubátorban keltették ki. Az apróságok 79 nap után bújtak elő.

Az egyik fülöp-szigeteki szigetről elnevezett Mindoro-krokodil, amelyet más nyelveken inkább fülöp-szigeteki krokodilnak hívnak, a világ egyik legveszélyeztetettebb krokodilfaja, csak a távol-keleti ország egyes szigetein honos. A kölni állatkertben élő pár egy tenyészprogram keretében került Németországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.