Délután fél 5-kor jött a világra

Gyorshír! Megszületett a trónörökös: fiú!

Hosszú várakozás után, némi késéssel a várt időponthoz képest végre megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg elsőszülött gyermeke, aki a trón 3. várományosa.

2013.07.22 21:38ma.hu

Katalin hercegné 2013. július 22-én helyi idő szerint délután 4:24-kor egészséges fiúgyermeknek adott életet. A hírt magyar idő szerint este fél 10 után néhány perccel jelentette be a királyi szóvivő. Hamarosan jövünk a részletekkel, addig is olvassa a királyi bébivel kapcsolatos eddigi híreket!

Royal baby: a trónörökös születésének háttere számokban

Friss: Katalin hercegné végre bevonult a kórházba

Az elsőszülött gyermek alapból később születik - fiú lesz Katalin gyermeke?

Royal-baby: kihaltak az unalomtól a fotósok

Royal bébi: a kutya adja Vilmos és Katalin gyermekének a nevet?

Babaláz Londonban: Katalin palira veszi az újságírókat?

Fotó: MTI

Katalin hercegné és Vilmos herceg elsőszülött gyermeke, aki 2013. július 22-én londoni idő szerint 16 óra 24 perckor jött a világra, automatikusan megkapta a Cambridge hercege címet, ezzel 190 év után ő az első, aki ezt a címet birtokolja. Az első és ezidáig utolsó Cambridge hercege György herceg volt, III. György unokája és Frederick Adolphus egyetlen fia.

A trónörökös születésével most Katalin vágya teljesült, aki titkon fiút szeretett volna szülni, noha férje, Vilmos herceg többször kijelentette nyilvánosság előtt, hogy egy kis hercegnőről ábrándozik. A gyermek születéséről Vilmos elsőként a nagyanyját, II. Erzsébet királynőt tájékoztatta, csak őutána hívta fel apját, Károly walesi herceget és öccsét, Harry herceget. A Middleton család szintén még azelőtt értesült a hírről, hogy a sajtónak bejelentették volna azt. "A hercegné és az újszülött egyaránt jól vannak" - jelentette a királyi palota.

A kisfiú - akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra - 3,9 kilogrammal született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.