Alig 350 forintért vihették volna a férfit

Olcsón adta volna magát, de így sem kellett senkinek

Internetes árverésen próbált túladni saját magán egy férfi, a kikiáltási ár mindössze 350 forintnak megfelelő angol font volt, de legnagyobb csalódottságára még így sem kellett senkinek.

2013.07.16 14:33ma.hu

Amíg volt munkahelye, addig szerelőként és informatikusként kereste a pénzt, mostanában azonban az 58 éves Steve Sewellnek már sehol sem sikerül elhelyezkednie - véleménye szerint ez egyértelműen a korával hozható összefüggésbe. Végső elkeseredettségében rendhagyó lépésre szánta el magát: 99 pennyért (350 forint) feltette saját magát az egyik legnagyobb internetes aukciós oldalra, azzal a megjegyzéssel, hogy ennyiért bárki viheti, aki munkát tud neki ajánlani. A kétgyermekes, nős férfi azonban még ilyen olcsón sem kellett senkinek, egyetlen ajánlat sem érkezett rá.

Fotó: eBay

"Már szinte mindent csináltam életem során, még WC-papír minőségellenőr is voltam" - mondja a férfi. "A családom azt mondja, többet érek 99 pennynél, de a kétségbeesett idők kétségbeesett lépésekre kényszerítenek" - tette hozzá. Mint a Daily Mailben elmondta, nem talál kivetnivalót abban, hogy a fiatalok pályakezdését különféle eszközökkel ösztönzik, ugyanakkor elkeserítőnek tartja, hogy az idős emberek képtelenek munkát találni.

Az árverés végül eredménytelenül zárult, de Sewell úr nem adja fel, az eBay szabályzata ellenére - amely tiltja a személyek adásvételét - újabb aukciót indít, melyben hangsúlyozza, hogy ennyi pénzért a potenciális munkaadó megbízhatóságot, tapasztalatot és lojalitást kap, továbbá felhívja a figyelmet, hogy jó lesz igyekezni, még mielőtt másvalakinek kezd dolgozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.