"Reméljük, talpon marad, míg eladjuk"

Álomház potom áron eladó, jelige: csak vakmerőknek!

Négy szoba, gyönyörű kert, kilátás a végtelen tengerre, nem zavarnak a szomszédok... - és csak 8,7 millió forint az ára az álomotthonnak. Egy apró szépséghibája van: fél méterre ott a szakadék.

2013.06.26 10:16ma.hu

400 ezer fontról 25 ezerre zuhant az ára egy négy hálószobás luxusingatlannak, pedig csodaszép az elhelyezkedése, a hátsó ablakok egyenesen a tengerre néznek, nincsenek a közelben idegesítő szomszédok, egyszóval megannyi paraméter, ami alapján inkább emelkednie kellene az árnak. Csakhogy van egy egészen aprócska probléma az álomházzal: a hegy, amelynek a tetején épült, nemrégiben elkezdett összeomlani, a hegyoldal nagy része megcsúszott.

Fotó: SWNS

Az angol Riviérának is tartott Devonban az első hegyomlást egy újabb követte, ennek következtében jelenleg a szakadék széle alig fél méterrel a hátsó kerítés mögött kezdődik, szomszédok pedig azért nincsenek, mert az a ház a hegyoldallal együtt a tengerbe csúszott. A most meghirdetett ház tulajdonosai érthető okokból döntöttek úgy, hogy elhagyják a festői környéket és egy olyan cégre bízták az eladást, amely kifejezetten az efféle veszélyes vagy extrém ingatlanokra szakosodott.

A vevők persze ugyancsak érthető okokból valami biztosítékot szeretnének kapni a ház biztonságáról, mielőtt kifizetik a mindössze 8,7 millió forintnak megfelelő vételárat. Graham Penny, az értékesítéssel foglalkozó szakember ugyanakkor megjegyezte, hogy egy okos vásárló nagyszerű üzletet csinálhat és busásan megtérülhet a befektetése - már amennyiben az anyatermészet kedves lesz hozzá. Közben pedig csak abban reménykedik, hogy a ház az Oddicombe Cliffs Torquay tetején marad, míg sor kerül a jövő havi aukcióra - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.