Ablakból, erkélyről, balkonról - mindegy

Halálos vakációs poén: kevesen élik túl a balconing-ot - videó

Nem tudnak gátat szabni a spanyol hotelek az erkélyről való vízbe ugrásnak.

2013.06.24 05:29MTI

Eddig eredménytelenül próbáltak gátat szabni a spanyol hotelek annak, hogy túl bátor és meggondolatlan vendégeik a szobák erkélyéről vagy ablakából ugorjanak a medencébe - többnyire sikertelenül.

A spanyol üdülőhelyeken évente több nyaraló halálát okozza a balkonról vagy ablakból való ugrás. A meglehetősen furcsa bátorságpróbának már neve is van, a jelenséget a "balconing" kifejezéssel azonosítják.

Az erkélyről való vízbe ugrálás "őshazája" Mallorca, innen terjedt át évekkel ezelőtt a furcsa és nagyon veszélyes szokás más spanyol üdülőhelyekre.

Legutóbb egy német turista szenvedett súlyos sérüléseket, amikor hotelszobájának ablakából akart a medencébe ugrani Lloret de Mar üdülőhelyen. A 18 éves fiú a szálloda első emeletéről próbált a közeli medencébe csobbanni, de elhibázta az ugrást és a parton landolt. Meggondolatlan mutatványának eredménye súlyos fejsérülés és kórházi kezelés lett a nyaralás helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.