Sztálin és Chaplin sem úszta meg

Nincs egyedül: kire hasonlítanak a teáskannák Hitleren kívül?

Noha a botrányt okozó óriásplakátot már eltávolították, a teáskanna-láz már megállíthatatlanul kitört, most mindenki híres személyeket képzel bele a fogantyúba és a fedő gombjába.

2013.06.03 13:34ma.hu

Amint arról nemrégiben beszámoltunk, a JC Penney nevű cég kénytelen volt eltávolítani az óriásplakátjait és a webes felületeken is új fotókat kellett készíteniük a legújabb vízforralójukról, mert minimális fantáziával a kanna pont úgy nézett ki, mint Hitler. A gyors intézkedés ellenére azonban a kannaháborút már nem lehetett megállítani, most minden teafőző edény hirtelen elkezdett valakire hasonlítani. Néhányat összegyűjtöttünk ezek közül.


Martha Stewart Collection teáskanna

Az elegáns forma és a barátságos név megtévesztő lehet, de ne dőljön be neki: bizony ez a kanna is hasonlít Hitlerre, akárcsak a JC Penney modellje. A rozsdamentes acélból készült edény fogója az oldalra fésült frizurát, a fedő gombja pedig a sörtebajuszt idézi. Aki nem hiszi, hunyorítson, na ugye, hogy így már látszik? A kiöntőcső pedig határozottan egy kézlendítésnek tűnik.


Oxo Good Grips Classic teáskanna

Erre a kannára ránézve már-már megnyugodhatnánk, semmi hasonlóság nincs a Führerrel. Aztán egy pillanattal később mégiscsak kiderül, hogy annyira mégsem jó a helyzet, mint elsőre látszott: a német diktátorra valóban nem hasonlít, annál inkább az oroszok vezérére, Sztálinra.


Chef's Secret® Surgical Stainless Steel

Ne dobjuk el olyan gyorsan a hitleri vonalat, íme, még egy példány belőle. Igaz, a vezér ezen arcát csak kevesen láthatták, ha egyáltalán volt neki ilyen, mert közismerten nem volt erős humorérzékben. Így aztán a felhúzott szemöldök is valószínűleg távol állhatott tőle, de ki tudja? Lehet, hogy ez csak egy álca, hogy ne ismerjük fel olyan könnyen!


Le Creuset 1,7 Quart rozsdamentes acél sípolós teáskanna

Végre ezt a teáskannát már tényleg nem lehet se Hitlerhez, se Sztálinhoz hasonlítani, ahhoz túl egyenes a "haja". A kis bajusz viszont árulkodó, íme, bemutatkozik Charlie Chaplin!


Cuisinart Heritage

Jó-jó, tudjuk, ennek is van némi Hitler-utánérzete, de nézzék csak meg jobban: hát hol volt a Führernek ekkora pocakja? Na ugye! Ez a vízforraló nem lehet más, mint Oliver Hardy! Stan Laurelt egyelőre még nem találtuk, de keressük...


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.