Már levették az óriásplakátot

Ezt benézték: Hitlerre hasonlít az új vízforraló

Amikor elkészítették az egyik új vízforraló plakáttervét, valószínűleg senkinek sem tűnt fel, hogy az edény a fülével és a kupakján lévő kis gombbal erőteljesen Hitler képét idézi fel az emberekben.

2013.05.27 07:29ma.hu

Megesik néha, hogy valaki annyira az eredeti tárgyra koncentrál, hogy fel sem ötlik benne a hasonlóság valami máshoz. Így történhetett meg az a kínos baki is, hogy miközben a grafikus a plakáton nem látott mást, mint egy JCPenney márkájú vízforralót, oldalról lefotózva, ám a speciális kiképzésű fogantyú és az edény kupakjának gombja együtt igencsak rossz emléket ébresztett azokban az autósokban, akik döbbenten fedezték fel Los Angeles egyik forgalmas útja fölött az óriásplakátot.


A fogást megkönnyítő vastagítás a fogantyún és az alul elkeskenyedő gomb egészen kis fantáziával látható ugyanis Adolf Hitler stilizált képmásának. "Csak tegnap láttam meg ezt a képet, de a barátom azt mondta, hogy őrült vagyok" - panaszolta egy közlekedő az egyik közösségi oldalon, ám megnyugodott, amikor rájött, hogy nincs egyedül a képzelődéseivel. A félreértést csak fokozza, hogy egy kevéssé ráhunyorítva a képre a vízforraló kiöntője akár Hitler kezének is nézhető.

A felháborodás első hulláma után a gyártó úgy döntött, leveteti a plakátot és újat terveztet helyette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.