A környezetvédők tiltakoztak az erdőben

Acéldrót fejezte le majdnem a motorost

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy lefejezze egy acéldrót azt a quadost, aki egy erdős részen száguldozott - igaz, tiltott területen, de a zöldek védekezése így életveszélyessé vált.

2013.05.22 09:29ma.hu

Mélyen belevágott a nyakába az acéldrót, kevés híja volt, hogy halálos sérülést szenvedjen az a lengyel fiatalember, aki a környezetvédők akciójának esett áldozatul. A 23 éves Waldek Kwiatkowski a lengyel Leszno városához közeli erdőben motorozott a quadjával, amikor nekiszáguldott egy kifeszített fémszálnak.

Fotó: austriantimes.at


"Csak egy hatalmas fájdalmat éreztem a torkomban és aztán a következő pillanatban a levegőbe repültem" - idézte fel a majdnem végzetes balesetet az ifjú.

Igaz, hogy az erdőben azon a részen tilos lett volna a versenyzés, ám a rendőrség szerint a zöldek túllőttek a célon azzal, hogy ezt acéldrótokkal próbálták meg megakadályozni. Az eredeti szándékuk szerint az acéldrótok azt akadályozták volna meg, hogy a motorosok áthajtsanak a fák között, ám ahogy a rendőrség fogalmazott, "ez az eset is mutatja, hogy a végén még valakit megölnek" - írta az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.