Vezető karakterként kápráztatja el a nagyérdeműt

Képek - Magyar kötéltáncos került a Cirque de Soleil élére!

Simet László artista az elmúlt években sikert sikerre halmoz. A világhírű kötéltáncos a tavalyi londoni olimpián és később a paralimpián lépett fel, most pedig teljesült az egyik legnagyobb álma.

Simet László, a Cirque de Soleil új vezető sztárja képgaléria

2013.05.21 12:29ma.hu

Simet lászló már az anyatejjel szívta magába a kötéltánc iránti szeretet. Kisgyermekkorában tanulta meg a szakmát, amelyben ma már a világ legjobbjának számít. 2003-ban szerepelt először a Cirque du Soleil műsorában.

Az évek során rengeteg elismerést kapott, többek között Kínában a Wuhani, valamint a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon megnyerte az arany díjat, de 2006-ban a Köztársasági Elnöktől megkapta a Lovagkereszt Érdemrendet is, a magyar cirkuszművészet terjesztéséért végzett kiemelkedő munkájáért.

Fotó: Sunhill (A galériához KATT a képre!)

A munkái közül mégis talán arra a legbüszkébb, hogy a 2012-es londoni olimpia, majd a paralimpia záróműsorában léphetett fel. Veszélyes és látványos produkcióját az egész világ figyelemmel kísérte!

Idén megkapta a kanadai Cirque du Soleil új showjában a főszerepet, amely egy öregedő artistáról szól, aki még mindig bevállal minden nehézséget, nem akarja elfogadni az idő múlását.

"A darabban a halálkerék-számom lesz a fő attrakció. A produkció során egy hatalmas, 10 méter magasban elhelyezkedő forgó konstrukcióban - amelynek a végén van egy mókuskerék - szaladgálok! Nagyon várom, hogy elkezdődjenek az új műsor próbái. A forgatókönyv szerint egy öreg artistát játszom majd, aki nem akarja elhagyni a manézst" - kezdi Simet László.

"Ez a karakter annyiban hasonlít rám, hogy én sem tudom elképzelni az életemet a cirkusz nélkül. Nehéz elemek lesznek a produkciómban, hosszas próbafolyamat elé nézünk. Hatalmas megtiszteltetés nekem, hogy én kaptam meg a vezető karaktert, arról pedig álmodni sem mertem, hogy a halálkerék-számom ilyen központi szerepet kap majd.

Mint minden alkalommal, most is biztosítókötél nélkül állok színpadra, hiszen egy kötéltáncosnak kötelező bátornak lennie, ez a szakma lényege. Ha engedném a biztosítást, kiveszne a produkcióból az izgalom és azt a nézők sínylenék meg. Nekem pedig a közönség a legfontosabb!
” - mondja az artista.

Simet László napokon belül indul Kanadába kötéltáncos feleségével, Olgával, hogy elkezdjék a próbákat az új műsorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.