Kétes kinézet

Célt tévesztett a mű: mindenki az égi bálnán röhög - képpek, videóval!

Különös, óriás bálnát formázó hőlégballon vonta magára a figyelmet és számos vicces megjegyzést Canberrában.

2013.05.11 23:28MTI

A Skywhale (égi bálna) nevű projekt az ausztráliai város fennállásának századik évfordulója alkalmából készült.

"Olyan, mintha tíz nagy melle lenne a bálnának, vagy egy tumoroktól szenvedő nagy hal lenne" - gúnyolódnak a kritikusok a közösségi oldalakon.

A hőlégballont Patricia Piccinini művész tervezte az évfordulóra. Elmondása szerint a mű készítésekor az evolúciós folyamatra gondolt, és eljátszott azzal a gondolattal, hogy mi lett volna, ha az emlősök a levegőt is meghódítják.

A megosztó műalkotást vasárnap reggel az Ausztrál Nemzeti Galéria előtt horgonyozzák le egy szoborkiállítás erejéig. Hivatalos avató repülését hétfőn tartják Canberra felett.

A bálna elkészítése, illetve további fenntartása összesen 300 ezer dollárjába (mintegy 67,5 millió forintjába) került az ausztrál adófizetőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.