Sokkolta a híveket

Megvilágosodott a lelkész és nővé operáltatja magát

Valósággal sokkolta a gyülekezetet egy német lelkész, aki több évtizedes szolgálat után váratlanul azzal állt eléjük: teljes nemváltó műtétet tervez, mert világéletében nő akart lenni.

2013.04.19 17:27ma.hu

A gyülekezet tagjai nem akartak hinni a fülüknek, amikor a 49 éves lelkészük bejelentette, hogy hamarosan visszavonul egy időre, mert teljes nemváltoztató átalakuláson akar átesni, amelynek a végén minden szempontból nőként fog újra visszatérni. A németországi Neufahrnban szolgálatot teljesítő evangélikus lelkész egyébként nős, noha állítása szerint amióta csak az eszét tudja, mindig is nő akart lenni.

"Csak mostanra sikerült megtalálnom a bátorságot, hogy ezt ki is mondjam" - magyarázta a legutóbbi miséjén a templomban. Andreas Zwölfer azt is hozzátette, hogy felesége mindenben mellette áll és támogatja, a hívek reakciójáról azonban a döbbenetet leszámítva a sajtó nem számolt be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.