Látványos performansz a havas hegyoldalban

Videó - Így hátraszaltózik 30 síelő egyszerre

Két órán keresztül tuningolták magukat lelkileg és fizikailag a kanadai szabadstílusú síelők, mielőtt összekapaszkodva egyszerre csináltak hátraszaltót a hegyoldalban.

2013.04.17 09:29ma.hu

Néhányan jelenleg is tagjai a kanadai szabadstílusú sícsapatnak, de olyan is akadt, aki korábban versenyzett a csapatban, most azonban egy különleges rekordkísérletre vállalkoztak. A mutatvány előtt két órán keresztül gyakoroltak kisebb csoportokban és persze nemcsak a fizikai felkészülés volt fontos, hanem szellemileg is rá kellett hangolódni a nagy mutatványra, amit többen is videóra vettek.

A 30 síelő a kanadai Quebecben álló St. Sauveur hegyen csúszott le, miközben egymás kezét fogták és egyszerre hajtottak végre hátraszaltót. Bár a sportolók úgy tudják, hogy ez volt minden idők legnagyobb egyidejűleg végrehajtott sítalpas hátraszaltója, nagy bánatukra a Guinness Rekordok Könyvébe mégsem kerülhetnek be a teljesítményükkel, egy meglehetősen prózai ok miatt: lekésték az idei kiadás nevezési határidejét.

A nagy mutatványt tehát kénytelenek lesznek a következő síszezonban megismételni, de valamivel korábban, talán akkor tényleg bekerülhetnek a legnagyobbak közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.