Nemcsak a madarak tudnak rázni

Videó - Diszkósztár lett a bugizó fóka

Valóságos sztárrá vált Ronan, a három éves oroszlánfóka, aki bebizonyította, hogy nemcsak az emlősök és egyes madarak képesek reagálni az ütemes zenékre - igaz, kell némi motiváció is.

2013.04.03 09:33ma.hu

Korábban azt gondolták a szakértők, hogy csak az emberek, illetve azok az állatok képesek felismerni a ritmust és reagálni is arra, amelyeknek veleszületett adottságaik vannak a zenék azonosításához, például a papagájfélék. A Kaliforniai Egyetem egyik hallgatója, Peter Cook és néhány társa azonban most bebizonyította, hogy az ütem tartása nem feltétlenül jár együtt a dallammal, ezt egy oroszlánfóka idomítása után sikerült megmutatnia ország-világnak.

Igaz, Ronannak - így hívják az állatot - némi motivációra is szüksége volt, a megfelelő ritmus esetén egy ízletes hal pottyan ki neki egy csövön. A fóka összesen öt különböző ritmust képes lekövetni a fejével, többek között az Earth, Wind & Fire Boogie Wonderland című számát, de a kísérletvezető úgy találta, hogy a Backstreet Boys Everybody című száma is a kedvencei közé tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.