Hamis útlezárást jelentett be a rendőrség

Holland rendőrség: "Bocs, áprilisi tréfa volt"

Se szeri, se száma azoknak az álhíreknek, amelyekkel a legnagyobb hírügynökségek is megtréfálták április 1-jén az embereket, a holland rendőrség viszont most nem győz bocsánatot kérni.

2013.04.02 11:51ma.hu

Nagyszabású útlezárásról szóló hír jelent meg április 1-jén a holland rendőrség honlapján, a hivatalos(nak tűnő) beszámoló szerint a tíz sávos A2 autópályát aznapra lezárták mintegy 20 mérföld hosszon, Amszterdam és Utrecht között, hogy a BBC közreműködésével leforgassanak egy kísérletet. A hírből kiderült, hogy egy új sebességi világrekordot szeretnének felállítani a forgalmas autópálya fenti szakaszán, ezért van szükség az átmeneti forgalomszünetre.

A rendőrség telefonvonalai rövid időn belül szinte bedugultak, mindenki információt szeretett volna kapni a rendkívüli eseményről és annak egyéb hatásairól. Végül alig egy órával később kénytelenek voltak eltávolítani a hírt, beismerve, hogy csak valamelyik kolléga áprilisi tréfája volt a hír, a rendőrség szóvivője pedig azt is hozzátette, hogy a hírt közzétevő, vicces hangulatban lévő rendőr minden bizonnyal nem mérte fel a lehetséges következményeket - számolt be a The Daily Telegraph című lap.

A közúton mért legmagasabb sebesség egyébként hivatalosan 268 mérföld per óra, azaz 431 kilométer per óra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.