Tréfás cégek

Április 1. a világban: megszűnik a youtube, Sarkozy Belgiumba költözik

Komoly szervezetek, köztük a Google sem tudott ellenállni a kísértésnek hétfőn, hogy április 1-je alkalmából próbára tegye a közvélemény humorérzékét, illetve hiszékenységét.

2013.04.01 21:02MTI

Az internetes óriáscég azzal keltett feltűnést, hogy bejelentette a YouTube videomegosztó portál megszűnését, arra hivatkozva, hogy a projekt, amely valójában egy többéves videóverseny volt, teljesítette küldetését. Az álhír - egy blogbejegyzés - szerint elegendő anyag gyűlt össze, hogy április 1-jén végre győztest hirdessenek, az oldalt pedig bezárják. Azt is bejelentették, hogy bővül a Google-keresőszolgáltatások köre, mégpedig a Google Nose nevű szagkeresővel. Az utcanézegető szolgáltatáshoz, a Google Street Viewhoz fotókat készítő autók mellékesen szagokat is begyűjtöttek, és a cégnek immár 15 millió szagmintából álló adatbázisa van, sőt androidos okostelefonokra már telepíthető egy szagdetektor - fejtegették.

Nicolas Sarkozy volt francia elnök és élettársa, Carla Bruni Belgiumba települ át a magas franciaországi adók elől. Már vásároltak is Brüsszelben egy luxuslakást, és hamarosan költöznek - jelentette hétfőn egy belga rádió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Dániában az a hír terjedt el - a VisitDenmark dán idegenforgalmi hivatal egy állítólagos közleményére hivatkozva -, hogy csővezetéket fektetnek le, egyelőre kísérleti jelleggel, egy dán sörgyár és Fano szigete között, hogy a szigeten nyaraló német turistáknak ne kelljen magukkal vinni a megszokott söreiket, és megszerettessék velük a hazai, dán söröket.

A PETA állatvédő szervezet németországi fiókja is beszállt a viccelődésbe, közleményben jelentve be, hogy országszerte elterjesztik az amerikai kullancsot, mivel annak csípése egy életre húsallergiát okoz, például bőrkiütés formájában, és ezzel segítik az embereket leszokni a húsról, rászokni az egészségesebb, vegetáriánus étrendre.

A Berlini Ipari és Kereskedelmi Kamara (IHK) közölte, hogy a német főváros megpályázza a 2022-es téli olimpia megrendezési jogát, mivel most, hogy áprilisig hó van, immár Berlinben is biztosítottak a rendezés feltételei.

A BMW német autógyár féloldalas nagy-britanniai újsághirdetésekben adta tudtul, hogy idén esedékes Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és várandós hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének érkezése, és ebből az alkalomból két-, illetve négykerék-meghajtású változatban kapható motoros kabrió babakocsit hoz forgalomba korlátozott példányszámban a brit piacon.

Elterjedt az a hír is, miszerint a Nokia piacra dob egy okostelefon-kinézetű érintőképernyős mikrohullámú sütőt, amely képes követni az emberi szem mozgását, és annak alapján a kezelő éhségérzetét megállapítva szabályozni az ételfőzés, illetve -melegítés tempóját.

A Guardian című brit lap azt jelentette hétfőn, hogy piacra dobja a számítógéppel egybeépített Google-féle szemüveg saját verzióját, amely kommentál mindent, amit a viselője lát. "Mert az élet túl rövid ahhoz, hogy gondolkodjunk" - hangzott a portéka reklámszlogenje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.