A DNS-teszt ellenére mindent tagad

"Belepárolgott" az évszázados whiskey a gondnok torkába

Több mint félszáz palack értékes, mintegy egy évszázados whiskeynek veszett nyoma egy épület-felújítás közben, a gondnok szerint egyszerűen "elpárolgott" a nedű, a DNS-teszt viszont mást mutat.

2013.03.27 12:46ma.hu

Amikor a pennsylvaniai Patricia Hill felfedezte a felújítás közben, hogy tekintélyes tétel, összesen 9 rekesznyi 100 éves whiskey rejtőzött éveken át befalazva az alagsorban, alig akart hinni a szemének. Mivel azonban egymaga nem tudta eltávolítani a vagyont érő készletet, megkérte a kúria bentlakásos gondnokát, óvatosan húzza ki a rekeszeket és ha már úgyis azzal foglalkozik, akkor le is tisztíthatja a hosszú évtizedek óta rájuk rakódott piszkot. A készlet még a világháborús alkoholtilalom előtt lett elrejtve a kastély pincéjében.

Ám amikor Hill kisasszony visszatért az 1912-ben a közeli szeszfőzdében kifőzött italokért, döbbenten látta, hogy a talált palackok csaknem fele, 52 üveg teljesen üres. Rögtön kérdőre vonta a gondnokot, ám ő azt állította, hogy semmi köze nincs az értékes, palackonként mintegy 2000 dollárt érő Old Farm Pure Rye eltűnéséhez, az minden bizonnyal "elpárolgott". "Azt hittem, elájulok, teljesen meg voltam döbbenve" - mondta a The Daily Telegraphnak.

Természetesen rögtön értesítette a rendőrséget, ők pedig megállapították, hogy a palackok egy részéből kihúzták a dugót, de olyan is volt, amelyiket csak átlyukasztották és azon keresztül csapolták meg a tartalmát. Saunders úr teljes nyugalommal válaszolt az őt kérdezgető rendőröknek, hangsúlyozva, hogy mivel annyira régi volt az ital, "valószínűleg már nem is jó".

A jogos tulajdonos eredetileg úgy tervezte, hogy az italokat valamelyik múzeumnak ajándékozza, most viszont értetlenül áll az eset előtt. A gondnok mindenesetre nem lehet a rendőrségi sorozatok nagy rajongója, mert magabiztosan adott DNS-mintát a rendőröknek - ami tökéletes egyezést mutatott azzal a mintával, amit az üres palackok szájáról vettek. Amennyiben a bíróság is bűnösnek találja, akkor hét év börtönre és minimum 15 ezer dollár pénbüntetésre számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.