Kipakol a kirúgott táncosnő

A balerina bosszúja: "a Bolsoj csak egy óriási bordélyház"

Túl kövérnek találták, ezért kirúgták a moszkvai állami balettból Anastasia Volochkovát, ő viszont nem hagyja annyiban és lerántotta a leplet a színházról. Az igazgató mindent tagad.

2013.03.21 12:21ma.hu

Bár a munkajogi pert megnyerte, a 37 éves Anastasia Volochkova nem elégszik meg azzal, hogy a bíróság kimondta, 2003-ban jogtalanul rúgták őt ki az állami balettől, most újabb kemény vádakkal állt a nyilvánosság elé. Az egykori balerinának tíz éve azért mondtak fel, mert úgy találták, túl kövér már a színpadhoz, most viszont ennél sokkal súlyosabb állításokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, mi zajlik a Bolsoj falai között.



Volochkova szerint az egész intézmény nem más, mint egy gigantikus bordélyház, ahol a táncoslányokat gyakorta kényszerítették arra, hogy gazdag üzletemberekkel feküdjenek le, aki pedig megtagadta ezt, az állásával játszott. Az extáncosnő azt mondta, a Bolsojban töltött évek alatt többször is kapott ajánlatokat, hogy befektetőkkel ossza meg az ágyát. Beszámolója szerint a lányokat arra utasították, hogy menjenek el vacsorázni a gazdag megrendelőkkel, de figyelmeztették őket, hogy várhatóan utána szexet is akar majd a vendéglátójuk.

"Amikor a lányok megkérdezték, mi van, ha erre nem vagyunk hajlandók, azt felelték, hogy meg ne próbálják. El tudják ezt képzelni?" - idézte a táncost a Mirror című brit lap. A 236 éves múltú színház főigazgatója, Anatolij Iksanov ugyanakkor cáfolja a vádakat, és piszkos, aljas rágalmaknak nevezte.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.