40 év felett kötelező a mérlegelés

Ha túlsúlyos, már az utaskísérőt sem engedik a repülőre

Rendszeres mérlegelésre kötelezi az Air India a légiutaskísérőit, legalábbis azokat, akik elmúltak 40 évesek, és ha túlsúlyosnak találtatnak, áthelyezik őket földi szolgálatra. A stewardessek tiltakoznak.

2013.03.21 07:29MTI

Nem akar túlsúlyos idősödő utaskísérőket látni gépei fedélzetén az Air India állami légitársaság, a Times of India című lap értesülését a cég szóvivője is megerősítette és elismerte, hogy a 40 év feletti stewardoknak és a stewardesseknek rendszeresen meg kell méretniük testtömegindexüket (BMI). Aki formán kívülinek bizonyul, csak földi szolgálatot teljesíthet. "El kell férniük a gépekben, és tetszeniük kell az utasoknak" - indokolta a BMI-mérés bevezetését a szóvivő.

Az érintettek többsége ugyanakkor megtagadta, hogy megmérjék testtömegindexét - írta a Times of India. Az utaskísérők inkább azt szorgalmazzák, hogy a társaság ajándékozzon nekik fitneszbérletet.

Az Air India szóvivője elmondta: még gondolkoznak a lehetőségeken, hogy miként lehetne fittebbé tenni az alkalmazottakat. Azt nem akarta elárulni, hogy milyen BMI-mutató felett számít egy légi kísérő kövérnek. Eltérően a privát kézben lévő ázsiai légitársaságoktól, amelyek személyzetének tagjai legfeljebb a harmincas éveik közepéig kapnak munkát, az Air India utaskísérőinek kétharmada 40 év feletti. A legidősebb 58 éves.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.