Metropolita ajánlotta fel

Luxusóra árából akart számlát fizetni egy bolgár templom

Nem tudja kifizetni a villanyszámláját a dél-bulgáriai Plovdiv legnagyobb temploma, mert nem sikerült elárvereznie a metropolita luxusóráját.

2013.03.10 18:44MTI

A média által fényűző életmódja miatt bírált Nikolaj plovdivi metropolita februárban jelentette be, hogy árverésre bocsátja Rolex karóráját a Szent Marina-templom javára, hogy az kifizethesse a villanyszámláját. 

Nikolaj metropolita, az ortodox egyház egyik legmagasabb méltósága a minap "kísértésnek" nevezte karóráját. "Jobb karóra nélkül a mennybe menni, mint karórával a pokolra jutni" - mondta. 

A vasárnapi plovdivi árverés érdeklődők hiányában hiúsult meg - mondta Evelina Zdravkova, a templom gazdasági tanácsának tagja. A tanács dönt arról, hogy ismételten árverésre bocsátják-e a karórát. 

A zafírokkal díszített aranyórát 2005-ben készítették, az értékét 11 ezer 600 levára (csaknem 1,8 millió forintra) becsülik. Ha sikerül eladni, a templom kifizeti belőle a 3000 levás (mintegy félmillió forintos) villanyszámlát, a többit jótékonysági célra fordítja - mondta el Zdravkova. 

Az áramdíjak Bulgáriában januárban megduplázódtak a decemberihez képest, a mindennapos tüntetések nyomására február végén a kormány is lemondott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.