Csőre és szárnyai is vannak a templomnak

Angry Birdöt csináltak a Tampa Bay-i kápolnából

A környékbeliek imádják, a turisták meg egyenesen odáig vannak a floridai Tampa Bay egyik templomáért, amely egy az egyben a népszerű Angry Birds játék madárfiguráit idézi - csak egy kicsit barátságosabb kiadásban.

2013.03.04 17:26ma.hu

Először fel sem tűnt az egyházi vezetőknek, de még a híveknek se nagyon a hasonlóság, csak azt vették észre, hogy felújított templomukról egyre több kép jelenik meg az interneten, és a környéket ellepik a kíváncsi látogatók. Aztán valaki felvilágosította őket, mi okozza a hirtelen támadt érdeklődést: a floridai Tampa Bay kápolnája a kerek ablakaival és a sarkokon lévő tető-kiszögellésekkel pontosan úgy fest, mint a népszerű internetes és mobiltelefonos játék, az Angry Birds legismertebb figurája. Nem csoda hát, hogy a turisták mostanában nagy lelkesedéssel fényképezik a kápolnát és annak környékét.

"Annyira vicces, fogalmunk sem volt, hogy ekkora sikere van az épületnek az interneten!" - magyarázta a Daily Mirrorban az egyik hívő. "Nem tudtuk, de most már örülünk, hogy mosolyt csalunk az emberek arcára."

A Madeira Beachen található templomot egyébként eredeti formájában 1944-ben emelték, a "csőr" és a "szárnyak" pedig iránytűként is funkcionálnak, az égtájakat jelzik a tengereken közlekedő hajóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.