Hatalmas Angry Birds kalandpark nyílik

Hamarosan élőben is csúzlizhatunk a dühös madarakkal

Szórakoztató kalandparkkal bővül a finn Angry Birds-birodalom, amely népszerű madaras játékával a világ okostelefonjait már meghódította.

2012.05.31 13:29MTI

Az Angry Birds Land elnevezésű kalandpark a finnországi Tamperében nyílik meg júniusban. "Minden termékünk remekül megy" - magyarázta a terjeszkedés okát Ville Heijari, a Rovio franchise fejlesztési vezetője.

A Rovio 2009-ben, az Angry Birds játék piacra kerülésekor tucatnyi alkalmazottal dolgozott. A telefonokra alkalmazható játék, amelyben mérges madarak harcolnak a tojástolvaj malacokkal, a megjelenése óta egymilliárd letöltést ért meg.

A cég legutóbbi, űrben játszódó játékverziója, az Angry Birds Space megjelenése első 35 napjában ötvenmillió letöltést számlált, jelenleg az iPhone és iPad alkalmazások népszerűségi listájának második helyén áll.

A Roviónak immár 350 alkalmazottja van két finn városban, valamint Sanghajban és hamarosan svéd fiókja is nyílik Stockholmban. A videojátékból virágzó üzletág született: a márka a plüssállatoktól az uzsonnás dobozon át a ruházati termékekig és ékszerekig mindenhol fellelhető. Szponzorálják a Formula 1-et, és a héten azt is bejelentették, hogy Oroszországban egy helyi bankkal karöltve Angry Birds-márkájú hitelkártyát bocsátanak ki.

Tavaly a cég 75,4 millió eurós teljes bevételének 30 százaléka származott a játékhoz kapcsolódó termékek eladásából és a licencértékesítésből. Az Angry Birds Land, amelyet a Sakanniemi Vidámparkban nyitnak meg, elsősorban a gyerekeket várja a különleges kalandparkkal, amely csúszni, mászni csábít a kötéllétrákkal, csúszdákkal, alagutakkal és mászófalakkal telerakott pályán, miközben körös-körül a játék zenéje és ismerős szereplőinek hangja szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.