Nem voltak túl tartósak

Halottascipőket kaptak a rendőrök, spórolásból

Költséghatékonysági megfontolásból a szokottnál olcsóbb szolgálati cipőket szerzett be a szarajevói rendőrség, ám a tisztek nem mondhatni, hogy elégedettek lennének az új szolgálati kiegészítővel.

2013.02.22 17:29ma.hu

Alaposan melléfogott a szarajevói rendőrfőnök, aki úgy döntött, az állomány tagjainak a szokásos szolgálati cipő helyett egy olcsóbb modellt rendel, ráadásul annyira megörült a vonzó árnak, hogy mindjárt tartalék készletet is felhalmozott a lábbelikből - összesen 23,7 millió forintnak megfelelő összegért.Hogy ez pontosan mennyi cipőt jelent, vagy hogy párjáért mennyit fizetett, arra az austriantimes.at című osztrák hírhonlap nem tért ki, arra viszont igen, hogy a tisztek alig néhány óra múlva máris lázadozni kezdtek az új öltözék-kiegészítők miatt.

Azokról ugyanis kiderült, hogy egy olyan cipész készítette, aki kizárólag temetkezési vállalkozások számára gyárt cipőket, hogy a halottak lábára mégiscsak tudjanak valamit adni a koporsóban. A hétköznapi viseletre épp ezért ezek a cipők tökéletesen alkalmatlanok, a rendőrök elmondása szerint szó szerint órák alatt darabokra esett a vadonatúj lábbeli. "Legközelebb mit adnak nekünk, játékpisztolyokat?!" - háborgott a rendőrség szakszervezeti vezetője.

"Az olcsóságnak ez a fajtája, a meggondolatlan költségtakarékosság komoly következményekkel jár a rendőrség tagjaira nézve, ezt így nem lehet csinálni" - tette hozzá Nedzib Djozo.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.