Két év után találta meg a kisfiút

Már nem akarta visszakapni az elrabolt fiát

Két évvel ezelőtt szinte a karjaiból ragadta el egy gyerekkereskedő az akkor 2 éves kisfiát, ám most, hogy megtalálták őt, már nem akarja visszakapni. Az anya szerint túl erős a kötődés az "új" anyukával.

2013.02.13 09:29ma.hu

Mindössze két éves volt a kisfia a nyugat-indiai Suratban élő Shital Rajputnak, amikor otthonukba egy emberrabló rontott be és mire az anya felocsúdhatott volna az első döbbenetből, már el is inalt a gyermekkel. Az asszony azóta minden követ megmozgatott, hogy fellelje elrabolt gyermekét, két év küzdelem után pedig végre sikerrel járt, a rendőrség nyomozóinak köszönhetően nemcsak megtudta, hol él azóta a kis Jignesh, de személyesen meg is tudta látogatni.

Mindenki nagy megdöbbenésére azonban a találkozás után úgy döntött, hogy nem viszi haza magával a megtalált gyermeket. A kisfiú ugyanis a 160 kilométerrel távolabb, Mumbaiban élő családba már annyira beilleszkedett, hogy édesanyja szerint hatalmas megrázkódtatást és lelki törést jelentene neki, ha kiszakítaná onnan. A mostohaanya egyébként két évvel ezelőtt pénzért vette meg a kicsit az emberkereskedőtől, miután saját fia meghalt. "Egyértelműen az anyjaként szereti a fiamat, és tudom, hogy összetörném a szívét, ha visszavittem volna" - fogalmazott Shital.

"Én is szeretem őt, de másképp. Tudom, hogy [az új mamája] vigyázni fog rá, én pedig továbbra is része leszek az életének" - idézte a biológiai anya szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A rendőrség ennek ellenére folytatja az eljárást a már letartóztatott emberkereskedő ellen és vizsgálják azt is, hogy a kisfiúért pénzt adó Aarti Tanavadénak mekkora szerepe volt az ügyben.

"Ennek ellenére úgy tűnik, hogy mindkét nő elégedett azzal, amilyen döntést hoztak, és már folyamatban van a hivatalos örökbefogadás is" - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.