Menet közben szálltak ki a fülkéből

Életveszélyes kaland: a sífelvonó tetején piknikeztek

Az életüket kockáztatták azok az adrenalinfüggő fiatalok, akik egy sífelvonó fülke ajtaját kinyitva menet közben felmásztak a tetőre és ott kezdtek snacket ropogtatni.

2013.02.11 09:29ma.hu

Akár az életébe is kerülhetett volna a két vakmerő fiatalnak, hogy kipróbálták, milyen érzés szinte a semmiben lebegni, legalábbis túl sok biztosítékot nem használtak, amikor több mint 900 méterrel egy szakadék fölött utaztak egy kabin tetején. A kínai Qingtianhe nemzeti park fölött húzódó felvonóba még annak rendje-módja szerint szállt be a páros, ám ahogy lassan araszolt felfelé a kabin a kötéllel, váratlanul kinyitották a kabin ajtaját, kimásztak a fülke tetejére és cnacket kezdtek eszegetni.

"Nem akartunk hinni a szemünknek" - idézte az egyik szemtanút az austriantimes.at című osztrák hírportál. "Pár perc elteltével kinyitották az ajtót és felmásztak a tetőre, majd olyan nyugodtan ücsörögtek ott, mintha csak a földön lettek volna. Akár meg is fagyhattak volna, de csak leugrottak a végén, nagyon elégedetten magukkal" - mondta a turista.

A nemzeti park képviselője az esetet követően nyomatékosan felhívta mindenki figyelmét, hogy a saját biztonsága érdekében maradjon a kabin belsejében. "A fülkék gyakran billegnek az erős szélben és az oszlopoknál, ahol a fogaskerekek és a mechanika meglöki azokat" - magyarázta, hangsúlyozva, hogy a két "idióta kaszkadőr" bármelyike a halálba zuhanhatott volna.

Arra nem tért ki a szóvivő, hogy kiderült-e a két fiatal személyazonossága és milyen büntetés vár rájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.