Hat győztessel

Jégtömbön ülés - verseny a svédeknél

Hat győztese is van a jégtömbön ülés versenyének a svédországi Vilhemina városában, ennyien bírtak ki 48 órát a dermesztő hidegben.

2013.02.10 21:29MTI

Két nő és négy férfi osztozik a verseny 20 ezer koronás (700 ezer forint) díján, amelyet az érdemel ki, aki a legtovább marad ülve a 2,5 méter magas jégtömbökön a 48 órán át tartó versenyen. 

A szombaton befejeződött verseny résztvevői szerint nem is annyira a mínusz 28 Celsius-fokos hideg jelentette számukra a legnagyobb kihívást, hanem a monotónia, annak ellenére, hogy kétóránként 10 percre el lehetett hagyni a helyszínt azért, hogy könnyítsenek magukon. Már tizenkét éve megrendezik a versenyt a svéd városkában, ahová egy helyi lakos hozta az ötletet egy hasonló oroszországi vetélkedésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.