Negyed óránként már a híveknek is sok volt

Közmunkára ítélték a papot, mert harangozni merészelt

30 óra közmunkára ítéltek egy lengyel papot, így ő a rá kirótt büntetés után beszüntette a faluban a harangozást. Most mindenki nyugodt és végre csönd van.

2013.01.31 15:29ma.hu

Ha nem is örökkön-örökké, de hosszú időre elnémultak a harangok a lengyel Lewin városában, miután a helyi papot 30 óra közmunkára ítélték a köznyugalom megzavarásáért. Pedig Andrzej Wrobel atya nem akart semmi rosszat, csupán lecserélte a kézi harangozást egy automata rendszerre, ami minden negyed órában annak rendje-módja szerint meg is kongatta a templom harangját.

Ez még nem lett volna végzetes baj, bár eléggé bosszantó egy idő után, csakhogy a harangozás az est beállta után is ugyanúgy folytatódott, egész éjjel menetrendszerűen, 15 percenként hangos kongással jelezte a templom az idő múlását. A helyiek viszont hiába próbálták jobb belátásra bírni a papot, hallani sem akart az éjszakai harangszünetről, így végül a lakosok kényteleneok voltak a rendőrséghez fordulni.

"Most végre nyugalom van itt, és ez az, ahogyan mi igazán szeretjük a városunkat" - idézte az egyik lakó szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.