Zsarolják a Bahlsen kekszgyárat

Tejcsokis kekszért lopták el a kekszgyárról az aranyozott Leibnizet

Nem enged a zsarolásnak, de hajlandó jótékonysági akciót indítani a Bahlsen német édességgyár, amelynek hannoveri székházáról vakmerő tolvajok ellopták a 100 éve ott lógó cégemblémát, egy húszkilós aranyozott bronzkekszet.

2013.01.31 09:29MTI

A német rendőrséget két hete foglalkoztató rejtélyes bűnügy váratlan fordulataként névtelen levélben zsarolták meg az állítólagos elkövetők a Leibniz márkanevű kekszről Európa-szerte ismert patinás céget: követelték, hogy a cég ajándékozza meg a hannoveri gyermekkórház összes ápoltját keksszel, "méghozzá tejcsokoládéssal", a nyomravezetőnek felajánlott 1000 euró jutalmat pedig adják oda egy állatmenhelynek.

Az újságból kivágott betűkből összeállított szöveg mellé a feladók mellékeltek egy fotót, amelyen egy, a Szezám utca című gyermeksorozat kekszrajongó alakjának, Sütiszörnynek a jelmezébe öltözött ember beleharap az ellopott óriáskekszbe. A rendőrség vizsgálja, hogy valódi-e a fotó.

Werner M. Bahlsen cégfőnök visszautasította szerdán a zsarolást, de közölte, hogy ha visszaadják a vállalat számára nagy eszmei értékű cégért, hajlandó jelentős "szociális akciót" indítani, amelynek keretében 52 ezer Leibniz-kekszet osztanának szét 52 szociális intézményben.

Az édességgyár szecessziós hannoveri székháza díszítésének részét képező, ötméteres magassában elhelyezett félméteres aranyozott bronzkekszet szemtanúk szerint január 11-én két overallos férfi szerelte le fényes nappal. A vállalat tagadja, hogy reklámfogásról lenne szó. "Mi egy komoly cég vagyunk, ilyesmivel sosem viccelnénk" - mondta Werner H. Bahlsen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.