Eszmei értéke van az édességgyár díszének

20 kilós aranyozott kekszet fújtak meg a tolvajok

Elloptak egy húszkilós aranyozott bronzkekszet a Bahlsen német édességgyár hannoveri székházának homlokzatáról, a cég 1000 euró jutalmat tűzött ki a nagy eszmei értékű embléma megtalálójának.

2013.01.29 13:29MTI

A hatóságok számára felfoghatatlan, hogyan tűnhetett el észrevétlenül egy forgalmas utcán 5 méteres magasságból a mintegy 20 kilós, fél méter széles műtárgy. A rendőrök szerint a legkisebb feltűnést az kelthette, ha fényes nappal, munkásnak öltözött emberek szerelték le hivatalos megbízás teljesítését színlelve.


Nem tudni, hogy fémtolvajok művéről vagy rossz tréfáról van-e szó. Mindenesetre a hatóságok szerint az emblémát, amely kereken 100 éve díszítette a szecessziós székház homlokzatát, csak egy ipari alpinista vihette el, vagy egy szokatlanul hosszú létra, illetve egy emelőkosaras gépkocsi segítségével szerelhették le.

Egyelőre azt sem tudni, hogy mikor kelt lába az aranyozott Leibniz-keksznek; egy alkalmazott úgy emlékszik, hogy három nappal újév után még látta azt, s hiánya csak a múlt héten tűnt fel az irodaház személyzetének. A cég szóvivője nem tudta megmondani, mennyit érhet a keksz, viszont hangsúlyozta, hogy eszmei értéke nagyon nagy a Bahlsen számára. A fémhulladék-kereskedők legfeljebb 100 eurót adnának öt kiló bronzért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.