Háborús sírok voltak a terület alatt

Halott katonákra épült az óvoda - lázadoznak a szülők

A területet évtizedek óta parkként használják, a felszínről semmi sem látszódott - ezzel magyarázza az illetékes tisztviselő, hogy miért építhettek egy óvodát egy háborús tömegsír fölé.

2013.01.29 11:29ma.hu

Alighogy elkészült, a felháborodott anyukák máris bojkottal fenyegetnek egy vadonatúj orosz óvodát: csak a történészek élénk tiltakozásakor derült ki, hogy a terület alatt egy rég elfeledett háborús tömegsír található, benne több mint 150 holttesttel. Az óvoda kivitelezői - a tervezőtől az építőkig - azt állítják, ők maguk sem tudták, hogy mi bújik meg a felszín alatt, míg a történelem tudorai fel nem hívták rá a figyelmet - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Baltijsk város elöljárói szintén tanácstalanul tárták szét a karjukat, amikor kérdőre vonták őket a feldühödött szülők, mondván, nekik sem volt fogalmuk a sírokról, amelyeket még az egykori szovjet kormány létesített a második világháború idején. "Kívülről semmi sem volt látható, a területet évtizedek óta parkként használják" - magyarázta az illetékes szóvivő.

A hatóságok most úgy döntöttek, hogy exhumálják és újratemetik az összes elhunytat, az azonban egyelőre kétséges, hogy ez megnyugtatja-e az aggódó szülőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.