Rejtély, hogy élhette túl a koplalást

30 év után élve került elő a teknős - egy dobozból!

Harminc év elteltével került meg egy család elveszett teknőse Brazíliában. Az állat végig házuk egy tárolóhelyiségében tanyázott: egy régi magnó társaságában bukkantak rá, mindkettő egy dobozban volt.

2013.01.29 07:29MTI

A teknős még 1982-ben tűnt el. A család hosszan keresgélte, de hiába. Végül feladta a kutatást abban a hiszemben, hogy bizonyára nyitva feledték egyszer a bejárati ajtót, a teknős meg elszökött. Igencsak megdöbbentek, amikor a minap a raktárszobában pakolgatva felfedezték a dobozban.

Hogy miként élte túl az állat 30 évnyi koplalást, rejtély. Jeferson Pires Rio de Janeiró-i állatorvos a sajtónak azt mondta, hogy Manuela - ez a nagy túlélő neve - olyan vöröslábú teknősfajtához tartozik, amelynek egyedei akár két-három évig is bírják étel nélkül.

Az állatorvos szerint a teknős feltehetően hangyákon élt, amelyek a tárolóhelyiség fapadlójából másztak elő - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.